Laatste nieuws

 • 18-01-2018

  Meedoeninbronckhorst.nl is gelanceerd

  Met trots presenteren wij Meedoeninbronckhorst.nl.

  Toen de gemeente Bronckhorst ons vroeg om een digitale sociale kaart te ontwikkelen namen we deze uitdaging met beide handen aan. We wilden geen nieuw ‘adresboek’ maken, maar een site die burgers daadwerkelijk helpt om mee te doen. Mee te doen in de maatschappij waar dit door omstandigheden of beperkingen niet vanzelfsprekend is. Vanuit deze visie ontstond Meedoeninbronckhorst.nl: een site waar activiteiten centraal staan.

  Ontmoetingsplaats

  Mogelijk heeft u activiteiten die een plek verdienen op deze online ontmoetingsplaats. Meldt u deze gerust aan. Dit kunt u zelf doen. Door naar onze site Meedoeninbronckhorst.nl te gaan en daar uw eigen account aan te maken. Meedoen is gratis én eenvoudig.

  Heeft u geen activiteiten voor de website, dan komt Meedoeninbronckhorst.nl wellicht van pas in uw werk. De site is een handig, nuttig en doelgericht instrument voor professionals en vrijwilligers die allemaal op hun eigen wijze klaarstaan voor inwoners van Bronckhorst.

  Samenwerken aan een betrokken en duurzame samenleving waar iedereen mee kan doen wat de omstandigheden ook zijn. Daar gaan wij voor!

  Vragen

  Heeft vragen of wilt u reageren? U kunt telefonisch contact opnemen met Hanneke Kruissink van Meedoeninbronckhorst.nl via 06 - 488 95 775 op

  dinsdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur en op woensdagmorgen van 9.00 tot 13.00 uur of reageren via ons mailadres: hanneke@meedoeninbronckhorst.nl.

   

  Lees meer
 • 13-12-2017

  meedoeninbronckhorst.nl

  De Gemeente Bronckhorst heeft Wijzelf Achterhoek de opdracht gegeven een sociale kaart te ontwikkelen. Geen nieuw 'adresboek' maar een site die burgers daadwerkelijk helpt. Vanuit deze visie is meedoeninbronckhorst.nl 
  ontwikkeld. 

  Dit platform helpt inwoners mee te doen in een maatschappij ‘waar dit door omstandigheden of beperkingen niet vanzelfsprekend is’.

  Elkaar vinden
  Op dit platform staan activiteiten centraal en het zorgt ervoor dat mensen en organisaties elkaar makkelijker kunnen vinden.

  Februari 2018
  Meedoeninbronckhorst.nl gaat in februari 2018 de lucht in. Wijzelf is blij dat het hiermee een extra bijdrage kan leveren aan het welzijn, de participatie en vitaliteit van inwoners van Bronckhorst. 
   

  Lees meer
 • 11-04-2017

  Gezond en gelukkig oud worden

  Kom 26 april naar de inspiratiemiddag en ontdek hoe dat moet. Samen met Stichting FreeWheel en Seniorenconvent Oude IJsselstreek organiseert Wijzelf Zorgcoöperatie Achterhoek een inspiratiemiddag over gezond en gelukkig oud worden. Inspirator die middag is dr. David van Bodegom, arts en werkzaam als verouderingswetenschapper bij het kennisinstituut ‘Leyden Academy on Vitality and Ageing’. Een veel gevraagd spreker over de gevolgen en het tegengaan van veroudering.  Mede-auteur van het boek ‘Oud worden in de Praktijk’.

  Programma 26 april

  13.30 uur   Zaal open

  14.00 uur   “Hoe kunnen we zorgen dat we gezond blijven, ook wanneer we ouder worden” door David van Bodegom. Langer en gezonder leven door kleine aanpassingen in de dagelijkse omgeving.

  15.15 uur    Pauze. Mogelijkheid van het kopen van een gesigneerd boek van David van Bodegom.

  15.30 uur   Presentaties van Zorgcoöperatie Wijzelf Achterhoek, Stichting Freewheel en  Seniorenconvent Oude IJsselstreek. Deze organisaties bieden diverse vormen van hulp om gezond en gelukkig oud te worden.

  16.00 uur   Napraten met de organisatoren

  16.30 uur   Einde middag.

  Wilt u erbij zijn?

  Locatie: Giethal ICER Innovatiecentrum, DRU Industriepark, Hutteweg 32, 7071 BV Ulft.

  Kosten?

  € 5,- inclusief kop koffie of thee.  

  Betaling aan de zaal, contant en graag gepast.

  Aanmelden

  Bij voorkeur aanmelden via: achterhoek@wijzelf.nl of (06) 38 47 17 38.

  Over de organisatoren

  De Zorgcoöperatie Wijzelf Achterhoek is een burgerinitiatief dat mensen gelegenheid geeft eigen regie te houden over zorg en hulp, in en rond huis, door het zelf online te regelen.

  De Stichting FreeWheel promoot, faciliteert en monitort een gezonde leefstijl voor 50-plussers. Een succesvol eerste project is de FreeWheel Club in Ulft/Gendringen.

  Het Seniorenconvent Oude IJsselstreek is een samenwerkingsverband van de 7 ouderenbonden en behartigt de belangen van de ouderen in de gemeente. 

  Lees meer
 • 28-10-2016

  Tweede nieuwsbrief is uit

  Tweede nieuwsbrief is uit.

  Het aantal mensen in Doetinchem, Bronckhorst en Oude IJsselstreek dat zelf betrouwbare en betaalbare hulp en zorg regelt, neemt toe. Wijzelf Achterhoek ziet het aantal vragers en aanbieders groeien. Onze zorgcoöperatie zonder winstoogmerk bestaat deze maand precies één jaar. “Mensen regelen hun hulp zelf en we zien dat het werkt.”

  “We zijn geen thuiszorgorganisatie”, benadrukt bestuurslid Ada Mudde, “maar een platform waar mensen die hulp vragen of aanbieden elkaar kunnen vinden.” Wijzelf is er niet alleen voor ouderen. Ook jongere stellen maken via de website gebruik van de aangeboden hulp. Zo vinden mensen elkaar voor wekelijkse huishoudelijke hulp, maar ook voor incidentele klussen als het gras maaien of de vriezer ontdooien, en voor gezelschap en samen boodschappen doen. Daarnaast is Wijzelf een platform voor mantelzorgers die wat extra hulp kunnen gebruiken of die ver weg wonen.

  Eigen baas

  De hulp regelen mensen dus zelf. Vragers worden voor een bescheiden bedrag lid van de coöperatie. Daarmee kunnen ze via de website een betrouwbare en betaalbare aanbieder vinden. Ook de betaling gaat digitaal. Wie niet met de computer uit de voeten kan, kan daar wat hulp bij krijgen.

              “De overheid wil dat mensen meer op eigen kracht doen en zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Zelfregie is daarin heel belangrijk. Dat je weet aan welke hulp jij zélf behoefte hebt en waar je betrouwbare hulp kunt vinden”, aldus Mudde.

  Vernieuwend

  De oprichting van Wijzelf bleef het afgelopen jaar niet onopgemerkt. In november ontving de zorgcoöperatie de eerste Henk Aalderink Prijs. De jury noemde het ‘een spraakmakend en vernieuwend project van energieke vrijwilligers.’ Ada Mudde: “Met Wijzelf willen wel laten zien dat we ons maatschappelijk verantwoordelijk voelen. We vinden het belangrijk dat mensen weten dat we bestaan, zodat ze zelf hulp kunnen regelen als ze het nodig hebben. Als ze ergens mee zitten, staan ze er niet alleen voor.”

   Uitbreiding

  Oost Gelre wordt mogelijk de vierde gemeente waar Wijzelf vragers en aanbieders bij elkaar brengt.

  Lees meer
 • 04-07-2016

  Uitbreiding Bestuur

  Steeds meer mensen vinden de weg naar Wijzelf Achterhoek. Wij verwelkomen een nieuw bestuurslid, een extra kracht Wil Leijzer

   

  Lees meer
 • 03-06-2016

  Eerste nieuwsbrief van Wijzelf Achterhoek

  Bij Wijzelf Achterhoek regelen mensen in de gemeenten Bronckhorst, Doetinchem en Oude IJsselstreek zelf veilige, betrouwbare en betaalbare hulp en zorg. Dat doen ze met elkaar. Het gaat bijvoorbeeld om persoonlijke verzorging, huishoudelijke hulp, klusjes in en rond het huis of tuin, boodschappen doen of koken. Via het online platform onderhandelen de zorgvragers rechtstreeks met de zorgaanbieders. Wijzelf Achterhoek is een coöperatie zonder winstoogmerk.

  Zorg en hulp

  “We onderscheiden ons erin dat een aanbieder niet alleen voor het schoonmaakwerk komt, maar bijvoorbeeld ook de boodschappen doet en ’s avonds terugkomt om te koken. Met zo’n breed aanbod zijn veel mensen écht geholpen”, legt bestuurslid Siert Wieringa uit.

  Mensen krijgen soms minder zorg of hulp. “Nu de overheid steeds meer eigen initiatief op het gebied van zorg bij mensen zelf neerlegt, is Wijzelf Achterhoek een prima alternatief.” Maar Wijzelf is er niet alleen voor ouderen en mensen met een beperking. Ook jongere mensen met een druk gezin kunnen via Wijzelf hulp regelen.

  Vertrouwd en dichtbij

  Wat houdt dat in? In voorlopig drie gemeenten brengt de coöperatie mensen bij elkaar. Wie hulp aanbiedt of vraagt, moet in de gemeente Doetinchem, Bronckhorst of de Oude IJsselstreek wonen. De leden van het bestuur van de coöperatie maken vervolgens persoonlijk kennis met iedereen die zich aanmeldt. “We gaan na of het betrouwbare mensen zijn en of ze kunnen waarmaken wat ze aanbieden”, aldus Wieringa.

  Laagdrempelig

  De coöperatie maakt geen winst en heeft geen duurbetaalde managers of kantoorgebouwen. Je aansluiten bij de coöperatie kost je als aanbieder of vrager 20 euro per jaar. Die betaal je pas wanneer je voor de eerste keer een afspraak hebt. Het bestuur bemiddelt in het geval van een conflict tussen zorgvrager en zorgaanbieder. “De contracten die je afsluit bieden rechtszekerheid en een WA-verzekering. Alles is afgestemd met de Belastingdienst en het vrijwillige bestuur staat voor je klaar als het nodig is.”

  Online platform

  Zorgvrager en zorgaanbieder kunnen alles zelf online regelen. Dat is praktisch en gaat snel. Is de digitale wereld een drempel voor je? Dan kan je een familielid of iemand in je omgeving vragen om een profiel aan te maken of je kunt hulp vragen van de coöperatie. Een vrijwilliger helpt je dan op weg.

  Een groot voordeel om het via internet te doen is dat het contact tussen vrager en aanbieder heel snel tot stand komt. Ook is er geen kantoorgebouw nodig voor de coöperatie. Als vrager kun je online met meerdere zorgaanbieders chatten voordat je een keus maakt. Als zorgaanbieder kan je in een duidelijk profiel laten zien wat je in huis hebt. Samen kom je overeen hoeveel zorg of hulp je wilt krijgen. Eenmalige hulp, per week of maand en de uurprijs. Ben je aanbieder, dan bepaal je zelf de prijs en de dagen waarop je je diensten aanbiedt.

  De voordelen van Wijzelf op een rij

  Voordelen voor zorgvragers:

  • Je regelt je eigen zorg zonder tussenkomst van een ander.
  • Je bepaalt zelf wie je komt helpen en voor welke prijs.
  • Je kan als mantelzorger zorg regelen die jij niet kunt geven aan een dierbare die je verzorgt.
  • Je hoeft niet met contant geld te werken.

   Voordelen voor zorgaanbieders:

  • Je bepaalt zelf wat je aanbiedt, voor welke prijs, wanneer en hoe vaak.
  • Je wordt goed gefaciliteerd rond fiscale en financiële zaken
  • Je komt met veel potentiële zorgvragers in contact.
  • Je bepaalt zelf hoe vindbaar jouw profiel is en hoe hoog de waardering hiervoor is. 

  Lees meer
 • 01-02-2016

  Wijzelf Achterhoek op de radio

  Vanaf vandaag zijn we met een radio commercial te beluisteren op de regionale radiozender Radio Ideaal. Te beluisteren op o.a. FM 105.1, 105.4 en 105.8. De tekst:

  Man: Ik regel mijn zorg zelf, vetrouwd en dichtbij op www.achterhoek.wijzelf.nl

  Vrouw: Mijn hulp doet alle huishoudelijke klussen, doet de boodschappen en ze kookt. Mijn moeder wordt regelmatig naar de kapper gebracht en komt stralend terug. Iedere week dezelfde hulp, dat geeft rust

  Man: Zelf bepalen, wie wanneer en hoe vaak. Zelf zorg regelen. Kijk op www.achterhoek.wijzelf.nl

   

         

   

   

  Lees meer
 • 25-11-2015

  Wijzelf Achterhoek wint Henk Aalderink prijs 2015

  Wij zijn super trots op het winnen van de Henk Aalderink prijs. Om aan heel Nederland te laten zien dat het platteland leeft, vernieuwend is en geloof heeft in de toekomst is de Henk Aalderink prijs in het leven geroepen. Henk Aalderink, burgemeester van Bronckhorst, overleed dit jaar. Hij was de oprichter van P10, een samenwerkingsverband van de grootste plattelandsgemeenten.

  Wijzelf Achterhoek is uit 15 inzendingen van de elf P10 gemeenten gekozen tot eerste winnaar van deze prijs. De jury noemt Wijzelf Zorgcoöperatie Achterhoek een spraakmakend en vernieuwend project opgezet door energieke vrijwilligers.

  De prijs bestaat uit een cheque van 1.000 Euro. Vanmiddag vond de uitreiking plaats door de voorzitter van P10 mevrouw Jetten en mevrouw Aalderink.

  Lees meer
 • 11-11-2015

  Zorgaanbieders in beeld

  De belangstelling voor onze drie informatieavonden in Doetinchem, Vorden en Ulft was overweldigend. In een prima sfeer hebben we veel vragen kunnen beantwoorden en inspirerende suggesties meegenomen.

  Vanaf komende vrijdag zijn zorgaanbieders met hun profielen zichtbaar. Zorgvragers kunnen dan hun zorg en hulp eenvoudig gaan regelen, betrouwbaar, betaalbaar en bereikbaar.

   

  Lees meer
 • 10-09-2015

  Wijzelf Zorgcoöperatie Achterhoek opgericht

  Op 10 september was het dan zover, Wijzelf Zorgcoöperatie Achterhoek werd opgericht. Het verzorgingsgebied omvat voorlopig de inwoners van de gemeenten Doetinchem, Bronckhorst en Oude IJsselstreek.

  De bestuursleden zijn inwoners van deze gemeenten en doen dit werk vrijwillig. Hun doel is mensen die zorg en hulp aan huis nodig hebben én mensen die diensten aanbieden bij elkaar te brengen op een betaalbare, betrouwbare en bereikbare manier.

  Lees meer

Laatste nieuws

 • Meedoeninbronckhorst.nl is gelanceerd

  Met trots presenteren wij Meedoeninbronckhorst.nl. Toen de gemeente Bronckhorst ons vroeg om een digitale sociale kaart te ontwikkelen namen we …

  Lees meer
 • meedoeninbronckhorst.nl

  De Gemeente Bronckhorst heeft Wijzelf Achterhoek de opdracht gegeven een sociale kaart te ontwikkelen. Geen nieuw 'adresboek' maar een …

  Lees meer
 • Gezond en gelukkig oud worden

  Kom 26 april naar de inspiratiemiddag en ontdek hoe dat moet. Samen met Stichting FreeWheel en Seniorenconvent Oude IJsselstreek organiseert …

  Lees meer
 • Tweede nieuwsbrief is uit

  Tweede nieuwsbrief is uit. Het aantal mensen in Doetinchem, Bronckhorst en Oude IJsselstreek dat zelf betrouwbare en betaalbare hulp en zorg …

  Lees meer
 • Uitbreiding Bestuur

  Steeds meer mensen vinden de weg naar Wijzelf Achterhoek. Wij verwelkomen een nieuw bestuurslid, een extra kracht Wil Leijzer  

  Lees meer
 • Eerste nieuwsbrief van Wijzelf Achterhoek

  Bij Wijzelf Achterhoek regelen mensen in de gemeenten Bronckhorst, Doetinchem en Oude IJsselstreek zelf veilige, betrouwbare en betaalbare hulp en …

  Lees meer
 • Wijzelf Achterhoek op de radio

  Vanaf vandaag zijn we met een radio commercial te beluisteren op de regionale radiozender Radio Ideaal. Te beluisteren op o.a. FM 105.1, …

  Lees meer
 • Wijzelf Achterhoek wint Henk Aalderink prijs 2015

  Wij zijn super trots op het winnen van de Henk Aalderink prijs. Om aan heel Nederland te laten zien dat het platteland leeft, vernieuwend is en …

  Lees meer
 • Zorgaanbieders in beeld

  De belangstelling voor onze drie informatieavonden in Doetinchem, Vorden en Ulft was overweldigend. In een prima sfeer hebben we veel vragen …

  Lees meer
 • Wijzelf Zorgcoöperatie Achterhoek opgericht

  Op 10 september was het dan zover, Wijzelf Zorgcoöperatie Achterhoek werd opgericht. Het verzorgingsgebied omvat voorlopig de inwoners van de …

  Lees meer
Toon meer nieuws

Wijzelf eventkalender

21 maart - Hoogeveen
Waarom Wijzelf informatieavond
21 maart - Hoogeveen
Waarom Wijzelf informatieavond
21 maart - Hoogeveen
Waarom Wijzelf informatieavond