Laatste nieuws

 • 18-01-2018

  Meedoeninbronckhorst.nl is gelanceerd

  Met trots presenteren wij Meedoeninbronckhorst.nl.

  Toen de gemeente Bronckhorst ons vroeg om een digitale sociale kaart te ontwikkelen namen we deze uitdaging met beide handen aan. We wilden geen nieuw ‘adresboek’ maken, maar een site die burgers daadwerkelijk helpt om mee te doen. Mee te doen in de maatschappij waar dit door omstandigheden of beperkingen niet vanzelfsprekend is. Vanuit deze visie ontstond Meedoeninbronckhorst.nl: een site waar activiteiten centraal staan.

  Ontmoetingsplaats

  Mogelijk heeft u activiteiten die een plek verdienen op deze online ontmoetingsplaats. Meldt u deze gerust aan. Dit kunt u zelf doen. Door naar onze site Meedoeninbronckhorst.nl te gaan en daar uw eigen account aan te maken. Meedoen is gratis én eenvoudig.

  Heeft u geen activiteiten voor de website, dan komt Meedoeninbronckhorst.nl wellicht van pas in uw werk. De site is een handig, nuttig en doelgericht instrument voor professionals en vrijwilligers die allemaal op hun eigen wijze klaarstaan voor inwoners van Bronckhorst.

  Samenwerken aan een betrokken en duurzame samenleving waar iedereen mee kan doen wat de omstandigheden ook zijn. Daar gaan wij voor!

  Vragen

  Heeft vragen of wilt u reageren? U kunt telefonisch contact opnemen met Hanneke Kruissink van Meedoeninbronckhorst.nl via 06 - 488 95 775 op

  dinsdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur en op woensdagmorgen van 9.00 tot 13.00 uur of reageren via ons mailadres: hanneke@meedoeninbronckhorst.nl.

   

  Lees meer
 • 13-12-2017

  meedoeninbronckhorst.nl

  De Gemeente Bronckhorst heeft Wijzelf Achterhoek de opdracht gegeven een sociale kaart te ontwikkelen. Geen nieuw 'adresboek' maar een site die burgers daadwerkelijk helpt. Vanuit deze visie is meedoeninbronckhorst.nl 
  ontwikkeld. 

  Dit platform helpt inwoners mee te doen in een maatschappij ‘waar dit door omstandigheden of beperkingen niet vanzelfsprekend is’.

  Elkaar vinden
  Op dit platform staan activiteiten centraal en het zorgt ervoor dat mensen en organisaties elkaar makkelijker kunnen vinden.

  Februari 2018
  Meedoeninbronckhorst.nl gaat in februari 2018 de lucht in. Wijzelf is blij dat het hiermee een extra bijdrage kan leveren aan het welzijn, de participatie en vitaliteit van inwoners van Bronckhorst. 
   

  Lees meer
 • 11-04-2017

  Gezond en gelukkig oud worden

  Kom 26 april naar de inspiratiemiddag en ontdek hoe dat moet. Samen met Stichting FreeWheel en Seniorenconvent Oude IJsselstreek organiseert Wijzelf Zorgcoöperatie Achterhoek een inspiratiemiddag over gezond en gelukkig oud worden. Inspirator die middag is dr. David van Bodegom, arts en werkzaam als verouderingswetenschapper bij het kennisinstituut ‘Leyden Academy on Vitality and Ageing’. Een veel gevraagd spreker over de gevolgen en het tegengaan van veroudering.  Mede-auteur van het boek ‘Oud worden in de Praktijk’.

  Programma 26 april

  13.30 uur   Zaal open

  14.00 uur   “Hoe kunnen we zorgen dat we gezond blijven, ook wanneer we ouder worden” door David van Bodegom. Langer en gezonder leven door kleine aanpassingen in de dagelijkse omgeving.

  15.15 uur    Pauze. Mogelijkheid van het kopen van een gesigneerd boek van David van Bodegom.

  15.30 uur   Presentaties van Zorgcoöperatie Wijzelf Achterhoek, Stichting Freewheel en  Seniorenconvent Oude IJsselstreek. Deze organisaties bieden diverse vormen van hulp om gezond en gelukkig oud te worden.

  16.00 uur   Napraten met de organisatoren

  16.30 uur   Einde middag.

  Wilt u erbij zijn?

  Locatie: Giethal ICER Innovatiecentrum, DRU Industriepark, Hutteweg 32, 7071 BV Ulft.

  Kosten?

  € 5,- inclusief kop koffie of thee.  

  Betaling aan de zaal, contant en graag gepast.

  Aanmelden

  Bij voorkeur aanmelden via: achterhoek@wijzelf.nl of (06) 38 47 17 38.

  Over de organisatoren

  De Zorgcoöperatie Wijzelf Achterhoek is een burgerinitiatief dat mensen gelegenheid geeft eigen regie te houden over zorg en hulp, in en rond huis, door het zelf online te regelen.

  De Stichting FreeWheel promoot, faciliteert en monitort een gezonde leefstijl voor 50-plussers. Een succesvol eerste project is de FreeWheel Club in Ulft/Gendringen.

  Het Seniorenconvent Oude IJsselstreek is een samenwerkingsverband van de 7 ouderenbonden en behartigt de belangen van de ouderen in de gemeente. 

  Lees meer
Oudere nieuwsberichten

Laatste nieuws

 • Meedoeninbronckhorst.nl is gelanceerd

  Met trots presenteren wij Meedoeninbronckhorst.nl. Toen de gemeente Bronckhorst ons vroeg om een digitale sociale kaart te ontwikkelen namen we …

  Lees meer
 • meedoeninbronckhorst.nl

  De Gemeente Bronckhorst heeft Wijzelf Achterhoek de opdracht gegeven een sociale kaart te ontwikkelen. Geen nieuw 'adresboek' maar een …

  Lees meer
 • Gezond en gelukkig oud worden

  Kom 26 april naar de inspiratiemiddag en ontdek hoe dat moet. Samen met Stichting FreeWheel en Seniorenconvent Oude IJsselstreek organiseert …

  Lees meer
Toon meer nieuws

Wijzelf eventkalender

21 maart - Hoogeveen
Waarom Wijzelf informatieavond
21 maart - Hoogeveen
Waarom Wijzelf informatieavond
21 maart - Hoogeveen
Waarom Wijzelf informatieavond